Президентът на Украйна Петро Порошенко обещава да проведе скоро референдум за

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко обещава да проведе скоро референдум за
Коментари Харесай

Порошенко обеща в "предвидимо бъдеще" референдум за НАТО

Президентът на Украйна Петро Порошенко дава обещание да организира скоро референдум за присъединяването на страната към НАТО и Европейския съюз, разяснява и че за Украйна " най-лошото е минало ", оповестява " РИА Новости ".

" Ние твърдо държим курса за евроатлантическа интеграция, а даже и не се колебая, че в близко бъдеще в Украйна ще има референдум за присъединение към участие в НАТО и Европейски Съюз ", изясни той и поздрави жителите с 26-та годишнина от референдум а за независимостта на Украйна.

Порошенко непрекъснато приказва за присъединението на Украйна към НАТО  и Върховната Рада даже разгласи, че това е една от задачите на външната политика.

В Северноатлантическият алианс заявяват, макар че вратите си отворени за нови членове,  Украйна към момента не е подготвена да се причисли. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посъветва Киев да се концентрира върху " модернизирането на отбранителните институции, битката с корупцията и укрепването на демокрацията ".

Що се отнася до Европейски Съюз, присъединението на Украйна се счита за нереалистично в Брюксел, поне през идващите години. И Жан-Клод Юнкер съобщи непосредствено, че Украйна няма нищо общо нито с Европейския съюз, нито с НАТО.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР